Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@12:46:40 GMT

شب قدر، فرصتی برای درمان بیماری‌های روحی

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۷۳۰۲

شب قدر، فرصتی برای درمان بیماری‌های روحی

"علی بیرانوند" در این یادداشت که روز شنبه نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، آورده است: شب قدر یکی از فرصت‌های ناب و طلایی است که انسان‌های هوشیار و دانا آن را غنیمت شمرده و برای استفاده صحیح و بهینه از آن سعی می‌کنند با انجام اعمال عبادی همچون نماز، دعا، صدقه، خواندن قرآن و اعمال نیک دیگر زمینه رضایت و خرسندی باری تعالی را نسبت به خود فراهم نمایند و به مدارج عالی بندگی و قرب الهی دست یابند، از جمله‌ این اعمال عبادی که در منابع روایی به آن سفارش و تاکید شده، قرائت سوره مبارکه روم است، در این نوشتار سعی داریم علاوه بر بیان اهمیت و جایگاه قرائت سوره روم خوشه‌ای از خرمن معارف وحیانی این سوره آسمانی را مورد تامل و واکاوی قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشه‌ای از معارف سوره روم:

۱- دنیاگرایی ریشه و سرمنشا بیماری‌های روحی و روانی در آیه های ابتدایی سوره مبارکه روم خدای متعال پرده از یک بیماری خطرناک و خانمان برانداز برداشته است، بیماری مهلک و ویرانگری که خود سرمنشا بسیاری از فتنه‌ها و گرفتاری‌های مادی و دنیوی است.

خداوند در این آیه ها می فرماید: آنها فقط ظاهری از زندگی دنیا را می‏‌دانند، و از آخرت (و پایان کار) غافلند! این آیه شریفه بیانگر حال و روز زندگی بسیاری از افراد است، کسانی که تنها از زندگی دنیا آگاهند، و تازه از این زندگی نیز به ظاهری قناعت کرده‏‌اند، مجموعه‏‌ای از سرگرمی‌ها و لذت های زودگذر و خواب‌ها و خیال‌ها برداشت آنها را از زندگی دنیا تشکیل می‏‌دهد، غرور و غفلتی که در این برداشت نهفته است بر کسی پوشیده نیست.

بیماری که موجب شده است افراد آمال و آرزوهای خود را تنها در دایره حیات دنیوی جستجو نمایند و برای حیات واقعی و جاودان برنامه و راهبردی نداشته باشند.

ویژگی و خصوصیات افرادی که به این بیماری مبتلا شده‌اند را می‌توان این چنین برشمرد: کوته‌‏بینی، سطحی‏‌نگری و توجّه نکردن به ماورای مادّیات، فراموشی آخرت و گرفتار شدن در غفلت و ناآگاهی، و مبتلا شدن به رذایل اخلاقی همچون حرص و طمع و زیاده‌طلبی و طغیان‌گری، از طرفی یکی از راهکارهایی که در همین سوره برای درمان آن ارائه شده است: تفکر و تدبر هوشمندانه در آیه های الهی است. نتیجه‏‌ی فکر سالم، ایمان به حقّانیّت و هدف‌دار بودن هستی و آخرت است و نتیجه‌‏ی بی‌‏فکری، کفر و انکار معاد است‏.

۲- بیماری‌ای خطرناک‌تر از کرونا و ابولا. به محض اینکه یک بیماری نادر و خطرناک همچون کرونا ویروس و یا ابولا و غیره سر و کله‌اش در میان جوامع انسانی پیدا می‌شود آشوب و اضطراب و نگرانی زندگی همه انسان‌ها را در برمی‌گیرد.

گاهی اوقات اپیدمی ترس و نگرانی کارهای روتینگ و روزمره بسیاری از خانواده‌ها را با چالش و آسیب همراه می‌سازد، این در حالی است که این چنین بیماری و ویروس‌هایی تنها تهدید کننده زندگی کوتاه مدت دنیوی هستند که شاید فرصت زیادی هم از آن باقی نمانده باشد.

در این بین متاسفانه جوامع بشری با بیماری‌های به مراتب خطرناک‌تری مواجه هستند که با بی‌تفاوتی و ساده‌اندیشی از کنار آنها عبور می‌کنند، بیماری از جنس گناه و رذایل اخلاقی که حیات طیبه و ماندگار ابدی را به مخاطره انداخته است.

سپس سرانجام کسانی که اعمال بد مرتکب شدند به جایی رسید که آیه های خدا را تکذیب کردند و آن را به مسخره گرفتند!»، آری گناه و آلودگی همچون بیماری خوره به جان انسان می‏‌افتد و به تدریج روح ایمان را خورده و از بین می‌‏برد، و کار به جایی می‏‌رسد که سر از تکذیب آیه های الهی در ‏‌آورده، و از آن هم فراتر می‌‏رود، و او را به استهزاء و سخره گرفتن پیامبران و آیات الهی وامی‏‌دارد، و به مرحله‏‌ای می‏‌رسد که دیگر هیچ وعظ و اندرز و انذاری در او مؤثر نیست و جز تازیانه دردناک عذاب الهی راهی باقی نمی‏‌ماند!

یک نگاه به صفحه های تاریخ زندگی بسیاری از یاغیان و جانیان نشان می‌‏دهد که آنها در آغاز کار چنین نبودند حداقل نور ضعیفی از ایمان در قلب آنها می‌‏تابید، ولی ارتکاب گناهان پی در پی سبب شد که روز به روز از ایمان و تقوا فاصله بگیرند.

۳- سرچشمه فساد در دنیا. یکی از نکته های بسیار مهم و آموزنده در سوره مبارکه روم برداشتن پرده از سرچشمه گرفتاری‌ها و فتنه‌ها در جوامع انسانی است، کم نیستند افرادی که با کوته‌بینی و عدم معرفت و شناخت کافی همیشه به دنبال مقصر جلوه دادن باری تعالی در ایجاد بلایا و گرفتاری‌ها هستند، گاهی اوقات وقتی ظلم و یا فتنه‌ای در گوشه‌ای از جهان رخ می‌دهد، بدون اینکه به دنبال سرمنشا اصلی آن گرفتاری باشند.

 زبان به شکایت و کفر باز کرده و زبان به ناحق می‌گشایند، این در حالی است که اگر انسان‌ها به عملکرد و نوع رفتار خود در ایجاد گرفتاری‌های دنیوی توجه داشتند، سرمنشا همه این فساد و تباهی‌ها در جهان را کسی جز انسان لجوج و عنان گسیخته نمی‌یافتند.

فساد، در خشکی و دریا بخاطر کارهایی که مردم انجام داده‏ اند آشکار شده است، خدا می‌‏خواهد نتیجه بعضی از اعمالشان را به آنان بچشاند، شاید به سوی حق بازگردند!

آیه فوق معنی و مفهوم وسیع و گسترده‏‌ای را پیرامون ارتباط" فساد" و" گناه" با یکدیگر بیان می‏‌کند که نه مخصوص سرزمین مکه و حجاز است، و نه عصر و زمان پیامبر (ص) بلکه به اصطلاح از قبیل قضیه حقیقیه است که پیوند" محمول" و" موضوع" را بیان می‌‏کند، به عبارت دیگر هر جا فسادی ظاهر شود بازتاب اعمال مردم است، و در ضمن یک هدف تربیتی دارد، تا مردم طعم تلخ نتیجه اعمالشان را بچشند، شاید به خود آیند.

بعضی می‏‌گویند: این آیه ناظر به آن قحطی و خشکسالی می‏‌باشد که به خاطر نفرین پیامبر دامان مشرکان مکه را گرفت، باران قطع شد، بیابان‌ها خشکید و خشکیده‏‌تر شد، و حتی استفاده از صید دریا (دریای احمر) برای آنها مشکل گشت.

به فرض که این سخن از نظر تاریخی صحیح باشد تنها بیان یک مصداق است و معنی آیه را در مساله ارتباط فساد و گناه هرگز محدود نمی‌‏کند، نه محدود به آن زمان و مکان و نه محدود به خشکسالی و کمی باران. 

سخن پایانی: شب قدر بهترین و با ارزش‌ترین فرصت برای درمان بیماریی‌های خطرناکی همچون هواپرستی و دنیا گرایی است در واقع انسان نادم و پشیمان با دقت و تامل در آیات قرآن کریم همچون سوره مبارکه روم‌، به عواقب و تبعات شوم بیماری‌های روحی و روانی بیشتر می‌نگرد از این رو تلاش می‌نماید با استعانت و یاری جستن از خدای منان به دنبال درمان آن بیماری‌ها باشد. /

برچسب‌ها قم قرآن کریم بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری ماه مبارک رمضان؛ روزگار کرونایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم قرآن کریم بهداشت و سلامت قم قرآن کریم بهداشت و سلامت گرفتاری ها بیماری ها آیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۷۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟

 به گزارش تابناک به نقل از وری‌ول هلت،‌ اگر مدت‌زمان آلرژی از موعد انتظارتان بیشتر شد یا اینکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.
هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینوسینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.

علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زاهای (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبریزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • درمان گیاهی ریزش مو
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • از روان تا درمان
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان