Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@12:08:18 GMT

شب قدر، مبدا حرکت به سوی خیر

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۳۵۸۴

شب قدر، مبدا حرکت به سوی خیر

خبرگزاری مهر-گروه دین و آئین: دعاهای مختصر روزانه ماه رمضان، دعاهایی است که هر روز پس از نمازهای واجب آن روز خوانده می‌شود. دعاهای روزهای ماه رمضان در کتاب‌های البلد الامین و مصباح از پیامبر اکرم (ص) نقل شده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی در ۳۰ یادداشت به شرح و تفسیر دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان پرداخته است که روزانه تقدیم مخاطبان مهر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفسیر دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان به این شرح است:

«اللّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکاتِهِ، وَسَهِّلْ سَبِیلِی إِلی خَیْراتِهِ، وَلَا تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَناتِهِ، یَا هادِیاً إِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ»

«خدایا، در این ماه بهره‌ام را از برکت‌هایش کامل گردان و راهم را به‌سوی نیکی‌هایش هموار نما و از پذیرفتن خوبی‌هایش محرومم مساز، ای هدایت کننده به‌سوی حق آشکار»

خواسته‌های روز نوزدهم ماه مبارک رمضان:

۱. بهره فراوان از برکات این روز.

۲. آسان شدن راه ورود به خوبی‌ها و خیرات.

۳. محروم نشدن از پذیرش و قبولی حسنات.

«اللّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکاتِهِ»

برکت، هر نعمت و موهبت پایدار و رو به رشد و ازدیاد است و جمع آن برکات است.

وقتی برکت در نعمت است، یعنی برکت همواره در امور نافع و سودمند است نه در امور مضر، این نعمت باید دائمی باشد نه مقطعی. این نعمت باید ازدیاد و افزایش داشته باشد نه کاهش و نقصان.

پیامبر اکرم (ص) در توصیف ماه مبارک رمضان فرمودند: «قَد اَقبُلَ إلیکُم شَهرُ اللّهِ بالبَرکةِ وَ الرَّحمَةِ وَ المَغفِرَةِ.»

خداوند در سوره دخان آیه ۳ می‌فرماید: إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةٍ مُبَارَکَةٍ (به راستی ما آن [قرآن] را در شبی پربرکت نازل کردیم.)

مسلم است که نزول دفعی قرآن در شب قدر در ماه مبارک رمضان است. پس درخواست دارد که از مواهب شب قدر یک استفاده دائمی و رو به فزونی داشته باشد.

در سوره قدر می‌فرماید: وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ (و تو چه دانی شب قدر چیست [تا برکتش را بفهمی] شب قدر از ۱۰۰ ماه برتر است.)

از امام باقر (ع) سوال شد، مراد از برتری شب قدر از ۱۰۰۰ ماه چیست؟ فرمودند: «اَلعَمِلُ الصّالِحُ فیها من الصَّلاةِ و الزَّکاةِ وَ أنواع الخَیرِ خَیرٌ مِن العَمَل فِی اَلفِ شَهرٍ لَیسَ فیها لیلة القَدرِ.» (کار شایسته در این شب مانند نماز، زکات و انواع کارهای خیر و نیک از کاری که در هزار ماه بدون شب قدر صورت گیرد برتر و بهتر است.)

باید تلاش کنیم که لیالی قدر را به غفلت نگذرانیم و آن را مبدأ انجام خیراتی قرار بدهیم که قصد داریم آن را انجام بدهیم.

«وَسَهِّلْ سَبِیلِی إِلی خَیْراتِهِ»

خیر یعنی نیکی‌هایی که در حق دیگران انجام می‌شود.

ما امر به انجام کار خیر شده‌ایم.

در سوره حج آیه ۷۷ می‌فرماید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ارْکَعُوا وَاسْجُدُوا وَاعْبُدُوا رَبَّکُمْ وَافْعَلُوا الْخَیْرَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ (ای اهل ایمان، رکوع به جا آورید و سجده نمائید و پروردگارتان را عبادت کنید و کار نیک انجام دهید تا رستگار شوید)

در سوره آل‌عمران آیه ۲۶ می‌فرماید: بِیَدِکَ الْخَیْرُ إِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَی‌ءٍ (سر رشته خیر به دست تو است همانا تو بر هر کاری توانایی)

انجام کار خیر به چند دلیل سخت است:

۱. تشخیص امر خیر مشکل است.

در سوره نساء آیه ۱۹ می‌فرماید: فَعَسی أَن تَکرَهُوا شَیئاً وَ یَجعَلَ اللَّهُ فیهِ خَیراً کَثیراً (چه بسا خیری را خوش نمی‌دارید ولی خداوند در آن برای شما خیر فراوان قرار می‌دهد.)

۲. چون باید وجه الله اراده شود.

حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند: «اِنَّمَا الخیرُ ما اُریُد بِهِ وَجهُ اللّهِ تعالی و عُمِلَ علی ما اَمَرَ اللّهُ تعالی بِهِ.» (همانا خیر آن است که به خاطر خدا انجام شود و طبق آنچه خدای متعال فرمان داده است عمل گردد.)

ایجاد چنین نیتی در شروع عمل و تداوم آن در حین عمل، کاری بسیار سخت است.

۳. کار خیر برای اهل دنیا سخت است.

امام باقر (ع) می‌فرمایند: «اِنَّ الله ثَقَّلَ الخَیرَ علی اَهلِ الدُّنیا…» (خداوند کار نیک را بر اهل دنیا سنگین ساخته است.)

بنابراین در دعای امروز درخواست می‌کنیم که راه ورود به کار خیر را بر ما آسان کن. یعنی این ۳ مانع گفته شده برطرف شود.

«وَلَا تَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَناتِهِ»

ملاک ارزش انسان در آخرت، عمل است.

امام هادی (ع) می‌فرمایند: «النّاسُ فی الدُنیا بِالأموالِ وَ فِی الآخِرَةِ بِالأعمالِ.» (مردم در دنیا با اموال سروکار دارند ولی در آخرت با اعمال)

در واقع این اعمال ما هست که آخرتمان را می‌سازد.

در سوره نساء آیه ۱۲۴ می‌فرماید: وَ مَنْ یَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحاتِ مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولئِکَ یَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ (هر زن و مرد مؤمنی کار شایسته کند به بهشت روند.)

اما این‌طور نیست که عمل هرکسی را بپذیرند.

در سوره انعام آیه ۱۶۰ می‌فرماید: وَ مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا (هرکس کار نیکو به پیشگاه ما بیاورد پاداشش ده برابر است)

پس این‌طور نیست هر عملی را از هرکسی بپذیرند هرچند آن عمل، عملِ صالح باشد.

خدا از این افراد عمل را می‌پذیرد:

۱. از متقین

در سوره مائده آیه ۲۷ می‌فرماید: اِنَّما یَتَقَبَّلُ الله مِنَ المتّقین (خدا فقط از پرهیزکاران می‌پذیرد)

۲. از انسان عاقل

امام کاظم (ع) فرمودند: «قَلیلُ العَمَلِ مِنَ العاقِلِ مَقبُولٌ مُضاعَفٌ.» (کار اندک از عاقل پذیرفته و دو چندان می‌شود)

حضرت امیر (ع) فرموده‌اند: «اِنَّکَ لَن یُتَقَبَّلَ مِنْ عَمَلِکَ اِلاّ أخْلَصْتَ فیهِ.» (از عمل تو هرگز پذیرفته نمی‌شود مگر آنچه که با اخلاص انجام دهی.)

عمل را از کافر و مشرک و منافق نمی‌پذیرند، کار با منت را نمی‌پذیرند، اعمال با ریا را نمی‌پذیرند. عمل بدون ولایت اهل بیت پیامبر (ص) را هرگز قبول نمی‌کنند.

به همین دلیل عرضه می‌داریم: مرا از قبول حسنات این ماه محروم نساز.

«یَا هادِیاً إِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ»

این درخواست‌ها فقط با عنایت خداوند متعال که هدایت‌کننده به سوی حقِ آشکار است، حاصل می‌شود.

کد خبر 5202401

منبع: مهر

کلیدواژه: دعای روزهای ماه رمضان دعا و نیایش ماه مبارك رمضان قرآن دعای روزهای ماه رمضان قرآن کریم ماه رمضان ۱۴۰۰ اوقات شرعی دعا و نیایش محمد علی انصاری تاریخ اسلام نمایشگاه مجازی قرآن کریم شیعه امام حسن مجتبی ع فعالیت های قرآنی ماه مبارک رمضان کار خیر شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۳۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آوای ابرها» به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت

به گزارش قدس آنلاین از روابط عمومی پروژه، انیمیشن کوتاه «آوای ابرها» به کارگردانی محمد لطفعلی و نویسندگی و تهیه‌کنندگی هادی فیروزمندی از تولیدات مرکز فیلم جوان سوره، به سومین دوره جشنواره بین‌المللی انیمیشن کاریبتونز (Caribetoons International Aanimation Festival) کلمبیا راه یافت.

این جشنواره از ۱۶ تا ۱۸ می ۲۰۲۴ برابر با ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری در شهر سانتا مارتا ی کشور کلمبیا برگزار می‌شود.

همزمان با اولین حضور بین‌المللی «آوای ابرها»، از پوستر بین‌المللی این اثر که طراحی آن برعهده سینا رعیت‌دوست بوده است، رونمایی شد. 

هدف جشنواره کاریبتونز، تشویق ساخت انیمیشن‌های سمعی و بصری و همچنین ارایه سناریوهایی‌ست که در آن شیوه‌های دیجیتالی توسعه یافته به کار برده شده است. همچنین این رویداد استعدادهایی را که در این حرفه در سطح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی مطرح می‌شوند، شناسایی می‌کند. 

در خلاصه داستان «آوای ابرها» که روایتی از دل بمباران‌های متعدد بر سر کودکان غزه دارد و با تکنیک دوبعدی دیجیتال ساخته شده، آمده است: کودکان فلسطینی نمی‌میرند، آنها برای مدت کوتاهی به جایی میان ابرها سفر می‌کنند...

دیگر عوامل این اثر عبارتند از؛ مدیر هنری: محمد لطفعلی، طراحی و ترکیب صدا: احسان افشاریان، موسیقی: امید روشن‌بین، تدوین، انیمیشن و کامپوزیت: سینا پورجلال، مهدی خماریان، طراح گرافیک: سینا رعیت‌دوست، روابط عمومی: سپیده شریعت‌رضوی و محصول: مرکز فیلم جوان سوره.

پخش بین‌المللی این انیمیشن کوتاه برعهده مرکز بین‌الملل سوره است.

محدثه رضایی

دیگر خبرها

  • تلاوت آیات سوره بقره از سوی گروه تواشیح بین المللی تسنیم
  • عرضه ۳ اثر از سوره مهر یزد در نمایشگاه کتاب
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب
  • «آوای ابرها» به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت
  • لزوم افزایش فرهنگ‌سازی جهت تفکیک زباله از مبدا