Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@09:18:18 GMT

فضیلت‌ شب‌های قدر از دیدگاه قرآن کریم و روایات

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۰۶۱۵

فضیلت‌ شب‌های قدر از دیدگاه قرآن کریم و روایات

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمدرضا شاهرخی امروز دوشنبه در جلسه آموزه‌هایی از قرآن کریم در سخنانی با اشاره به سوره قدر «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ، وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ، لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ، تَنَزَّلُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ، سَلَامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ، اظهار داشت: در باب ثواب قرائت این سوره رسول گرامی اسلام می‌فرماید: هر کس این سوره را قرائت کند به او ثواب کسی را می‌دهند که در ماه رمضان روزه گرفته است و در شب قدر شب زنده داری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امام صادق (ع) فرمودند که در روز قیامت پیشاپیش مؤمنان نوری است و آن نور سوره قدر است، گفت: از امام علی (ع)، امام باقر (ع)، امام کاظم (ع) و امام رضا (ع) روایات دیگری در فضیلت این سوره ذکر شده است.

نماینده ولی فقیه در لرستان، بیان داشت: این سوره با این آیه شروع می‌شود «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ»، ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم، در آیه ۱۸۵ سوره بقره «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ» نیز بر این امر تاکید شده است، وقتی این دو آیه را در کنار هم قرار می‌دهیم به این نتیجه می رسیم که شب قدر در ماه رمضان قرار داده شده و قرآن در شب قدر نازل شده، شب قدری که در ماه رمضان قرار داده شده است، اما اینکه شب قدر در کدام یک از شب‌های ماه مبارک رمضان است از قرآن نمی‌شود استفاده کرد، این قطعی است که قرآن به تدریج و طی ۲۳ سال بر پیامبر اسلام نازل شد اما در سوره قدر «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ» تاکید شده که ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم.

حجت الاسلام شاهرخی، تصریح کرد: این پرسش مطرح می‌شود که چگونه است قرآن به طور قطعی در ۲۳ سال بر پیامبر نازل شده اما این آیه ذکر می‌کند که ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم، آیا قرآن در یک مرحله بر پیامبر نازل شده یا به تدریج و طی ۲۳ سال؟

وی با بیان اینکه در این رابطه پاسخ‌هایی ارائه شده اما پاسخی که مشهور است این بوده که یک بار قرآن به صورت مجموعی بر پیامبر نازل شده و آن در شب قدر است، اما همین قرآن در طی ۲۳ سال به تدریج بر حسب حوادث، وقایع و شأن نزول‌ها به تدریج بر پیامبر اسلام نازل شده است، ادامه داد: به بیان دیگری محتوای قرآن در یک شب بر پیامبر نازل شده اما الفاظ و کلمات قرآن در ۲۳ سال به تدریج نازل شده است.

نماینده ولی فقیه در لرستان، بیان داشت: ما شواهدی داریم که این امر را تأیید می‌کند که قرآن هم به صورت دفعی و هم به صورت تدریجی نازل شده است، در بعضی آیات صحبت از تنزیل قرآن است، این امر به معنای همان نزول قرآن به صورت تدریجی طی ۲۳ سال است، انزال قرآن نیز به معنای این بوده که قرآن در یک شب و به یک باره بر پیامبر نازل شده است.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه قرآن تنزیلی از خداوند بخشنده و مهربان است، قرآن به تدریج نازل شده است، از طرفی قرآن در شب قدر و به یک باره دفعی بر پیامبر نازل شده است، افزود: «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ» به این معنا که ما قرآن را نازل کردیم، فرو فرستادن و انزال قرآن به «ما» نسبت داده می‌شود که این امر به دلیل عظمت قرآن است، برای عظمت قرآن از ضمیر جمع (ما) استفاده می‌شود، به معنا که این کتاب آسمانی کتابی عظیم در نظر خداوند است.

وی، ادامه داد: قرآن عظیم و بزرگ است، «وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ» نیز به پیامبر تاکید شده که تو چه میدانی که شب قدر چیست، قرآنی که از عظمت برخوردار است در شبی نازل شده که شب قدر است و او هم از عظمت برخوردار است، آن قدر از عظمت برخوردار است که خداوند به پیامبری که علم وسیع و گسترده‌ای دارد می‌فرماید تو چه میدانی که شب قدر چیست؟ «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» شب قدر از آنچنان عظمتی برخوردار است که از هزار ماه هم بهتر است.

کد خبر 5203709

منبع: مهر

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه در لرستان تفسیر قرآن ویروس کرونا شب قدر آمار کرونا کرمانشاه بوشهر گرگان شیوع کرونا شب های قدر اردبیل ماه مبارك رمضان عکس استانها واکسن کرونا همدان انتخابات 1400 بر پیامبر نازل شده شب قدر نازل نازل شده ا أ ن ز ل ن اه نازل کردیم ما قرآن شب قدر طی ۲۳ سال ال ق د ر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۰۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این پروژه دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه